ZUPY MAJSER

Zupy Majser – to zupy w formie to go. Zupy w kubeczkach, które można pić prowadząc samochód, rower, podczas spaceru, oraz w biurze. Fast-food może być zdrowy: szybkie jedzenie, ale zdrowe i poprawne. Nasze zupy zawierają tylko naturalne produkty. Zasmakuj chwili z zupami od Zup Majster.

CROQUE & BEER

Coś niesamowitego i pysznego przyjeżdża do Warszawy!
Niewiarygodne francuskie jedzenie, niesamowite belgijskie piwo, pozytywne wibracje czyli Croque i piwo!
Wysokiej jakości fast food prowadzony przez dwie niesamowite istoty ludzkie o wyjątkowo pozytywnym nastawieniu do życia!
Przygotuj się na prawdziwą ucztę i szczęśliwe doświadczenie!
Smakowite, domowe Croque-Monsieurs czekają na Ciebie!

TRATTORIA DA MIRCO

Nasze gotowanie jest jak miłość. Proste i szczere. Niezakłócone zbędnymi przyprawami czy dodatkami. Gotujemy tak jak Włosi sami dla siebie. Tradycyjne receptury dań zdobywane przez blisko czterdzieści lat przez szefa Mirco Orbitello czekają na degustację.
Proponujemy owoce morza, sałaty i risotta. Antipasti czyli pyszności do wina – gorgonzolę z miodem gryczanym lub tort sycylijski z sardynek.
A na deser kultową panna cottę.
Zapraszamy do stołu!

SUSI ZUSI

Susi Zushi to miejsce które oferuje znacznie więcej niż restauracja oferująca przysmaki kuchni japońskiej, to swego rodzaju kulinarny stan umysłu.
Sushi Zushi to także styl życia.
Nasi kucharze z przygotowania sushi czynią prawdziwy rytuał. Poszukiwanie nowych smaków oraz dobieranie różnego rodzaju składników do komponowania sushi jest ich prawdziwą pasją. Kreowanie sushi w ich wykonaniu jest prawdziwą sztuką , która potrafi oczarować nawet najbardziej wymagających Gości !

MADEIRA

kuchnia Portugalska

BEEF'N'ROLL

Być może znacie ich z pysznych burgerów, ale dla Hali Gwardii stworzyli menu kanapkowe. Sporo tu klasyki od pastrami po Philly Cheesesteak czy kanapkę z „meatballsami”. Wszystko z przygotowane z dbałością o detale i tylko z najlepszych składników. Dużo mięsa i dużo smaku!

CURRY GIRLS

Dwie siostry zakochane w Indiach i ich nowoczesne, zaskakujące, i przede wszystkim diabelnie smaczne
podejście do tamtejszej kuchni. Dziewczyny proponują: Tikka Sexy Fries, czyli frytki z sycącym, kolorowym
sosem curry, Naan Pizzę – gorący indyjski placek podany z miękkimi kawałkami kurczaka lub baraniny
w pikantnym sosie, Indian Rolls, czyli tortillę wypełnioną sypkim ryżem w kolorowym sosie. Do każdego
dania pyszne dodatki: chrupki ziemniaczane, prażona cieciorka, salsa mango, raita z kolendrą i miętą
oraz zielony chutney z chilli. Tak smakują Indie z europejskim twistem!

DESEO

DESEO to bez wątpienia jedna z najlepszych cukierni w Polsce. Uhonorowana tytułem Best of Warsaw 2015 według magazynu Warsaw Insider. Od ponad 2 lat osładza życie mieszkańcom Warszawy. Słynie z najlepszej jakości deserów typu petit gateau, tortów, pralin i lodów. Patrząc na ich desery trudno ocenić czy to jeszcze nowoczesne cukiernictwo czy już sztuka. Z resztą zobaczcie sami

FLAMM

Flammkuchen/tarte flambée, to alzacka, lżejsza alternatywa dla włoskiej pizzy

GORILLA COFFEE
I LOVE PIEROGI

To miejsce z pierogami domowej roboty, lepionymi z sercem, według tradycyjnej receptury babci, przygotowywane na świeżo, ze starannie dobranych lokalnych produktów. Pyszne, delikatne ciasto, niezwykle aromatyczne i różnorodne wnętrze (na słono, na ostro, a nawet na słodko!). Do tego niepowtarzalny smak lemoniady z „bulbulatora”! Nie można obok tego stoiska przejść obojętnie!

INNE BECZKI

Nazywamy się Inne Beczki i cytując klasyka – “warzymy piwo w zaprzyjaźnionych browarach”

SURINAMSKA KUCHNIA

Surinam – Panstwo w polnoco – wschodniej czesci Ameryki Poludniowej, polozone nad Oceanem Atlantyckim.
Do 1975 kolonia Holenderska – zwana potocznie Gujana Holenderska.
Stolica – Paramaribo 🇸🇷
Wlasciciel: Urodzony na Przedmiesciach Paramaribo, do Polski przeprowadzil sie z milosci, a ze jego druga miloscia jest gotowanie, postanowil przywiesc troche Paramaribo do Warszawy.
Surinamskie specjalnosci.
Roti – recznie wyrabiany placek z soczewicy, podawany zwykle z kurczakiem, ziemniakami z kminkiem i fasolka (snake beans)
SAOTO – klarowna zupa, zazwyczaj z kurczaka, podawana z jajkiem, ryzem basmati i kielkami fasoli mung.
BAK BANAAN smazone banany w ciescie, podawane z sosem z orzeszkow ziemnych, przygotowanym wg przepisu wasciciela.

KURA WARZYW

Po olbrzymim sukcesie w Poznaniu, Kura Warzyw debiutuje w Warszawie, w Hali Gwardii.

W klasycznej odsłonie, Kura Warzyw to połączenie najwyższej jakości mięsa, opiekanych i świeżych warzyw, starannie dobranych ziół i przypraw oraz sera owczego. Inspiracją do powstania Kury Warzyw był legendarny Mustafa’s Gemüse Kebab, który uznawany jest za najlepszy kebab na świecie. Podobnie jak sam kebab, legendarna jest kolejka, którą trzeba odstać, aby go spróbować. Współpraca z uznanymi szefami kuchni – Adamem Adamczakiem i Arturem Skotarczykiem, zaowocowała powstaniem, obok klasycznej wersji, kolejnych ciekawych kompozycji kultowego dania.

KIEŁBA W GĘBIE

„Kiełba w Gębie” to tradycyjne dania kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu street food – własnej roboty, z grilla, bez konserwantów. Specjalnością „Kiełby” są grillowane kiełbaski własnej roboty, kotlety schabowe w burgerowym wydaniu, pastrami i domowe pierogi. 100% naturalne.

KROWARZYWA

Krowarzywa to wegańskie burgery po brzegi wypchane świeżymi, zdrowymi, roślinnymi składnikami. Przygotowujemy je z pasją i na wypasie. To smak, jakiego nie zapomnisz.

W naszym jedzeniu znajdziesz zdrowie oraz miłość do zwierząt i przyrody.

Naszą misją jest udowodnienie, że roślinne jedzenie może być smaczne, sycące i pełnowartościowe. I ciekawe! Chcemy zarazić Was pasją do kuchni roślinnej: fajnych smaków, zapomnianych warzyw i tradycyjnych polskich przypraw, czasem zbieranych prosto z łąki.

Spotkasz u nas weganina, wegetarianina i mięsożercę, młodego i starego, kobiety i mężczyzn, biednych i bogatych, dzieci oraz psy.

Serwujemy wegańskie burgery nie tylko dla wegan!

PIECZONE ZIEMNIAKI

Stworzyliśmy koncept gastronomiczny, który opiera się na tradycyjnych polskich smakach.
Proponujemy ziemniaki pieczone w oryginalnym piecu oraz placki ziemniaczane wg autorskiej receptury. Do tego oferujemy całą gamę dodatków; od tzatzików czy bryndzy, przez gulasz wołowy, borowiki w śmietanie, blue cheese, po kiełbaskę podsmażaną z cebulką lub chili con carne.
Placki ziemniaczane są bezglutenowe, podawane na otrębowych talerzach, gotowe już po 5 minutach.

NIEWINNOŚĆ

Nowy wine bar w Hali Gwardii! Tu wino będzie lało się litrami. W każdym miesiącu nowy winny/niewinny bohater i specjalnie do niego dobrane potrawy. Taka mała podróż w winiarskie regiony świata. Rano możecie też tu wpaść na śniadanie z kieliszkiem prosecco. Przez cały dzień czeka zaś na was regularnie zmieniane menu i zacna lista win, których możecie najpierw spróbować. Wszystko bez zadęcia oczywiście – w końcu jesteśmy w Hali Gwardii!

Niezłe bydło

W menu lokalu znajdziemy dania z mięsa wołowego, przyrządzane na wiele sposobów.

Dla Jerzego Sobieniaka, który stoi za powstaniem tego miejsca, wołowina jest nie tylko mięsem niezwykle szlachetnym, ale i dzikim. Dlatego poszukiwał nazwy, która jak najlepiej odda jego charakter. Wybór padł na „Niezłe bydło” podkreślające jednocześnie smak i pochodzenie mięsa.

PIWNA GWARDIA

Piwna Gwardia” to specjalistyczny sklep z wyselekcjonowanymi piwami rzemieślniczymi
z Polski i zagranicy. Stawiamy na małe, niezależne od wielkich koncernów browary, które warzą piwa według autorskich receptur na surowcach najwyższej jakości. Posiadamy szeroki przekrój piw zaczynając od polskich, belgijskich czy skandynawskich przez szkockie i angielskie kończąc na amerykańskich i kanadyjskich. U nas znajdziesz większość obecnie produkowanych styli piwnych, lekkie i rześkie piwa pszeniczne, klasyczne pilsy i lagery, nowofalowe mocno chmielone IPA, zaskakujące piwa kwaśne czy intensywne ciemne stouty i portery, a nawet piwa, które nabierają charakteru w beczkach po szlachetnych alkoholach. Ponadto mamy najświeższe i niepasteryzowane kilkudniowe piwa nalewane prosto z beczek do butelek na wynos, które dostarczają nam zaprzyjaźnione browary z Warszawy i całej Polski.

FOOD STORIES

Kuchnia gruzińska
Specjalizacja: pizza kaukaska różnych rodzajów .
Autentyczne smaki Gruzji i Kaukazu , świeże mięso baraniny i wołowiny w postaci pizzy

PORTUGALIA GOURMET

„Portugalia Gourmet” oferuje wyłącznie wysokiej jakości wyroby, pochodzące z Portugali, kraju znanego z wybitnej kuchni. Nasze portfolio tworzymy z zamiłowania do zdrowych, smacznych
i oryginalnych produktów, chcąc wzbogacić codzienną kuchnię w najlepsze wina, konfitury, konserwy rybne, czekolady, oliwę z oliwek i inne wyroby od wiodących producentów z Portugalii. –
mówią właściciele konceptu.

SAN ESCOBAR

San Escobar to miejsce gdzie serwowane są dania kolumbijskiego street food-u. Zapraszamy na Arepy, czyli kukurydziano – grahamowe chlebki z dodatkiem soczystych szarpanych mięś i aromatycznych kolumbijskich sosów. Dla miłośników kuchni wegetariańskiej i wegańskiej oferujemy arepy z dodatkiem egzotycznych warzyw i sosów, frytki z manioku oraz chipsy z plantana. San Escobar to również Tequila Bar, wpadajcie na specjały destylowane z błękitnej agawy.

TAPAS FIESTA I SIESTA

„Tapas Fiesta i Siesta” to prawdziwe smaki Hiszpanii. Tradycyjne i nowatorskie pinchosy, tapasy
i paelle urzekną oryginalnością składników i przywołają wspomnienia wakacji. Do tego mocno owocowa sangria, wyborne wina i hiszpańskie piwo Estrella wprowadzi Was w nastrój prawdziwej hiszpańskiej fiesty.

TEL AVIV

Najlepsze smaki Izraela. Pyszne lunche i lekkie kolacje. Litry tahiny i doskonałego wina. Wszystko w 100% vegan i w 100% na luzie. To jak – wpadniesz?

THAI GRR!

Nowy tajski koncept, dzięki któremu przeniesiesz się w świat wyjątkowej kuchni, doświadczysz bogactwa niesamowitych przypraw i oryginalnych smaków. W ofercie lokalu znajdziecie wszystko, co najlepsze w tajskiej kuchni – esencjonalne curry, tradycyjnego pad thai’a, a także rozgrzewające zupy, które nasycą i zaspokoją największe pragnienie.

WARBURGER

Podążamy za tym co dobre i zdrowe. Za nowymi smakami. Za trendem kuchni slow food. Staramy się zaproponować Naszym klientom mięso najwyższej jakości i zdrowe warzywa.

WINE CORNER

Wine Corner to sklep, w którym wina podzielone są według smaków na osiem kategorii kolorystycznych? Można poznać swój smak i eksplorować kategorię odkrywając nowe wina!

YEYE

YE YE to restauracja z kuchnią mex, margarita bar. Nasz szef kuchni i jego zespół robią najlepsze tacos, burritos i enchiladas po tej stronie Rio Grande. Tortille, chorizo i wszystkie salsy powstają na miejscu. Dla wielbicieli mięsa mamy wspaniałe fajitas, a dla wegetarian i osób dbających o linię sałatki i lekkie meksykańskie dania z warzyw.

ZAPIEKSY

Halę Gwardii zdominowały najlepsze ZAPIEKSY w Stolicy!!! Żadne gotowce, ani mrożonki! Robione na waszych oczach, z najświeższych produktów! W menu wiele oryginalnych smaków: zapiekanka włoska, hawajska, parmeńska czy… zapiekanka z kaszanką! Ale jest też klasyka naszego dzieciństwa czy naszej młodości: zapiekanka z pyszną szynką, pachnącymi pieczarkami i ciągnącym się serem.

NA OKRĄGŁO

Nowa naleśnikarnia, która idąc z duchem czasu, zmienia oblicze tradycyjnych crepes. Cienkie ciasto, pszenne lub gryczane, i odpowiedni dobór dodatków sprawiają, że naleśniki NA OKRĄGŁO rozpływają się w ustach. Każdy z Was znajdzie tu coś dla siebie – począwszy od koneserów włoskich smaków, którzy sięgną po naleśnika z oryginalnym sosem bolognese i serem grana padano, po miłośników smaków francuskich, którzy zapewne wybiorą cienkiego crepes z rozpływającym się kozim serem, orzechami włoskimi i aksamitną konfiturą figową. Nie zabraknie również opcji dla najmłodszych, którzy skuszą się na przeróżne słodkie warianty z puszystą bitą śmietaną, świeżymi sezonowymi owocami, esencjonalnym karmelem, włoskim mascarpone i czekoladą. Dopełnieniem tej bogatej oferty menu są robione na miejscu gruzińskie lemoniady oraz aromatyczne gruzińskie wina.

BLINY DZIEDZINY

Malutkie, pulchniutkie, ale przede wszystkim robione z serca. Właśnie takie bliny czekają na Was w nowo otwartym lokalu w Hali Gwardii. Lokal prowadzi sam właściciel – Maciej Dziedzina, który otworzył swój koncept z wielkiej miłości do gotowania. Jego bliny wyróżniają się świetnym doborem dodatków, które każdy może wybrać i stworzyć własne kompozycje. Na miłośników kawioru czekają fenomenalne bliny z kawiorem z dorsza, szczupaka lub łososia, a jeśli macie ochotę na śledzia, możecie spróbować placuszków z aż trzema jego odmianami. Tradycjonalistom polecamy bliny z jajkiem, łososiem czy też oryginalną włoską szynką parmeńską, a dla głodomorów Pan Maciej jest w stanie przygotować ich wersje PREMIUM, na specjalne życzenie klientów. Nie zabraknie też opcji na słodko z czekoladą, owocami, cukrem pudrem oraz bitą śmietaną.

JUSHI SUSHI & ROLL

Będzie dużo pysznego jedzenia, począwszy od klasyki po mięsa gotowane w sous vide, oczywiście nie zapomnieliśmy też o weganach.

CHINKALI PIELMENI

Mamy jeden rodzaj pielmieni – najlepszy

BAN BAO

Specjalizujemy się w azjatyckich, drożdżowych bułeczkach przygotowywanych na parze. W menu BAN BAO znajdziecie puszyste, drożdżowe bułeczki BAO z chrupiącym boczkiem, soczystym kurczakiem, panierowanym awokado czy marynowanym tofu. Dla miłośników orientalnych przysmaków przygotowaliśmy też nowości: sycące ryżowe michy pełne domowych kiszonek i znanych azjatyckich frykasów, np. wołowiny w stylu bulgogi czy wieprzowiny w ostrym sosie gochujang .

Czy możemy Ci w czymś pomóc? Jesteśmy tu dla Ciebie - napisz do nas!