BEEFshop.pl

Wołowina PREMIUM z naturalnej hodowli HerefordWarmia. Sprzedaż detaliczna i degustacja: STEKI, BURGERY, WOŁWONA KULINARNA

BRASIL ON THE PLATE
„Brasil on the plate”  oferuje dania kuchni brazylijskiej z naciskiem na dania z brazylijskiego grilla – churrasco. Na churrasco w „Brasil one the plate” znajdziemy pyszne mięsa, między innymi dwie wołowiny: picanha oraz alcatra, drób – podudzia, soczyste piersi kurczaka w boczku oraz przysmak
w Brazylii – serca drobiowe. Nie zabraknie także wieprzowiny: karkówki, żeberek, kiełbaski. Na deser
i oczyszczenie kubków smakowych Szef Kuchni przygotował słodkiego ananasa z grilla z cynamonem. Wśród dodatków mamy do wyboru: sałatkę, frytki lub brazylijską klasykę w postaci czarnej fasoli oraz dodającą chrupkości farofę (prażoną mąkę z manioku).
CHINKALI PIELMIENI
Mamy jeden rodzaj pielmieni – najlepszy.
DESEO

DESEO to bez wątpienia jedna z najlepszych cukierni w Polsce. Uhonorowana tytułem Best of Warsaw 2015 według magazynu Warsaw Insider. Od ponad 2 lat osładza życie mieszkańcom Warszawy. Słynie z najlepszej jakości deserów typu petit gateau, tortów, pralin i lodów. Patrząc na ich desery trudno ocenić czy to jeszcze nowoczesne cukiernictwo czy już sztuka. Z resztą zobaczcie sami

DOGIDOG

Robimy wszystko to, czego nie spodziewasz się po hot dogu. Rozkładając go na części i składając po swojemu, uzyskujemy kompilację najlepszych cech street foodu światowej klasy. Podejmujemy się trudnego zadania – odczarowania stałego bywalca stacji benzynowych i barów szybkiej obsługi. Zrywamy z dotychczasowym charakterem hot doga, zostając możliwie najbliżej jego ulicznego sznytu. Parówki wieprzowe, wołowe i jagnięce najlepszej jakości, zamknięte w wypiekanej specjalnie dla nas bułce. Niekończące się eksperymenty wokół dodatków. Inspiracje zaciągnięte z najróżniejszych nurtów kulinarnych. Partyzanckie połączenia smaków, których nie powstydziłby się Berlin, Nowy Jork czy Londyn.

FLAMM

Flammkuchen/tarte flambée, to alzacka, lżejsza alternatywa dla włoskiej pizzy

HERBACIARNIA
W Hali Gwardii mamy herbaty wśród których każdy znajdzie coś dla siebie.
Mamy w ofercie wiele znanych firm. jeśli chodzi o herbaty w saszetkach
to Yogi Tea, Pukka, oraz uznawane za najlepsze na świecie – Sirocco. Sypane to głównie Basilur ze Sri Lanki, legendarny Ronnefeldt ale także
z polskiej firmy QBOX. Mamy herbaty z Japonii – genmatchę, hojichę,senchę, banchę i inne. Oferujemy także herbaty na wagę. Wiele z naszych herbat można spróbować – parzymy je na miejscu.
Mamy kawę klasy specialty – świeżo paloną z wrocławskiej EtnoCafe i
czekolady austriackiego Zottera ( najlepsza mleczna na świecie ),
szwajcarskiego Favarger oraz rodzimej Manufaktury Czekolady.
A z innej beczki mamy znakomite kremy balsamiczne firmy Wajos.
pozdrawiam
Robert Janczewski
INNE BECZKI

Nazywamy się Inne Beczki i cytując klasyka – “warzymy piwo w zaprzyjaźnionych browarach”

JŪSHI sushi & roll

Będzie dużo pysznego jedzenia, począwszy od klasyki po mięsa gotowane w sous vide, oczywiście nie zapomnieliśmy też o weganach. Tak jak mieliśmy w zwyczaju podczas koncepcji Sandwich Sushi &Roll tak i tutaj wszystko będzie przygotowywane na miejscu. Jakość i smak naszej suszki pozostaje bez zmian! Czyli jak już wiecie będzie dużo, syto, na bogato. Organizujemy również rożnego rodzaju większe imprezy, cateringi, eventy, wesela, itp. Zapraszamy do kontaktu! Przygotujemy indywidualną ofertą.

KEBOOM

Keboom!” to kolejny rozdział rewolucji wśród street foodów. Chociaż to najczęściej wybierany posiłek na mieście wśród Polaków, to jako ostatni wchodzi do najwyższej ligi, w której grają już burgery, hot-dogi, zapiekanki itd. Świeże i grillowane warzywa, wypiekane na miejscu pieczywo, lekkie i pyszne sosy, nie wspominając o aromatycznej mięcie, kolendrze, szczypiorku oraz naszym autorskim specjale- seitanie, zwanym przez niektórych…szatanem.

Kebab jeszcze nigdy nie był tak pyszny, zdrowy i ….vege!!!

KIEŁBA W GĘBIE
„Kiełba w Gębie” to tradycyjne dania kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu street food – własnej roboty, z grilla, bez konserwantów. Specjalnością „Kiełby” są grillowane kiełbaski własnej roboty, kotlety schabowe w burgerowym wydaniu, pastrami i domowe pierogi. 100% naturalne.
KROWARZYWA

Krowarzywa to wegańskie burgery po brzegi wypchane świeżymi, zdrowymi, roślinnymi składnikami. Przygotowujemy je z pasją i na wypasie. To smak, jakiego nie zapomnisz.

W naszym jedzeniu znajdziesz zdrowie oraz miłość do zwierząt i przyrody.

Naszą misją jest udowodnienie, że roślinne jedzenie może być smaczne, sycące i pełnowartościowe. I ciekawe! Chcemy zarazić Was pasją do kuchni roślinnej: fajnych smaków, zapomnianych warzyw i tradycyjnych polskich przypraw, czasem zbieranych prosto z łąki.

Spotkasz u nas weganina, wegetarianina i mięsożercę, młodego i starego, kobiety i mężczyzn, biednych i bogatych, dzieci oraz psy.

Serwujemy wegańskie burgery nie tylko dla wegan!

Mayreau
To malownicza wyspa na Karaibach. Nie tylko, to też restauracja rybna w Hali Gwardii. Spróbujcie naszych specjałów inspirowanych całym światem, specjałów z mórz i oceanów. Mayreau serwuje dania rybne pieczone, smażone, grillowane, z pary, a także wiele autorskich potraw z dobrze znanych, jak i innych, ciekawych gatunków ryb.
PIWNA GWARDIA
Piwna Gwardia” to specjalistyczny sklep z wyselekcjonowanymi piwami rzemieślniczymi
z Polski i zagranicy. Stawiamy na małe, niezależne od wielkich koncernów browary, które warzą piwa według autorskich receptur na surowcach najwyższej jakości. Posiadamy szeroki przekrój piw zaczynając od polskich, belgijskich czy skandynawskich przez szkockie i angielskie kończąc na amerykańskich i kanadyjskich. U nas znajdziesz większość obecnie produkowanych styli piwnych, lekkie i rześkie piwa pszeniczne, klasyczne pilsy i lagery, nowofalowe mocno chmielone IPA, zaskakujące piwa kwaśne czy intensywne ciemne stouty i portery, a nawet piwa, które nabierają charakteru w beczkach po szlachetnych alkoholach. Ponadto mamy najświeższe i niepasteryzowane kilkudniowe piwa nalewane prosto z beczek do butelek na wynos, które dostarczają nam zaprzyjaźnione browary z Warszawy i całej Polski.
PIZZA LUNGA
Pizza Lunga to autorska pizza “na kawałki” w stylu rzymskim.
Pizza Lunga powstała w oparciu o wiedzę i doświadczenie jednego z najlepszych specjalistów od pizzy w Polsce Marcina Polacco Charakteryzuje się delikatnie chrupiącym z wierzchu, puszystym i bardzo lekkim ciastem z dodatkiem oliwy z oliwek.
Do produkcji naszej pizzy używamy wyłącznie oryginalnych włoskich, najwyższej jakości produktów: mąk, serów , wędlin i dodatków. Nasza pizza zdobyła drugie miejsce w III Międzynarodowych MistrzostwachPizzaiolo w Sofii.
PORTUGALIA GOURMET
„Portugalia Gourmet” oferuje wyłącznie wysokiej jakości wyroby, pochodzące z Portugali, kraju znanego z wybitnej kuchni. Nasze portfolio tworzymy z zamiłowania do zdrowych, smacznych
i oryginalnych produktów, chcąc wzbogacić codzienną kuchnię w najlepsze wina, konfitury, konserwy rybne, czekolady, oliwę z oliwek i inne wyroby od wiodących producentów z Portugalii. –
mówią właściciele konceptu.
SAN ESCOBAR

San Escobar to miejsce gdzie serwowane są dania kolumbijskiego street food-u. Zapraszamy na Arepy, czyli kukurydziano – grahamowe chlebki z dodatkiem soczystych szarpanych mięś i aromatycznych kolumbijskich sosów. Dla miłośników kuchni wegetariańskiej i wegańskiej oferujemy arepy z dodatkiem egzotycznych warzyw i sosów, frytki z manioku oraz chipsy z plantana. San Escobar to również Tequila Bar, wpadajcie na specjały destylowane z błękitnej agawy.

Shiso Noodle Bar

Shiso Noodle Bar to koncept powstały z miłości do street food`u i zajawki kluskową kuchnią azjatycką. To znakomita kolaboracja pasji, precyzji i innowacyjności którą odnajdziesz w każdej misce po brzegi wypełnionej wrzącym bulionem. Nie obiecamy Ci ramenu w surowym stylu, marne szukać u Nas restauracyjnych, wyszukanych dań. Nasza kuchnia to wieczna zajawka, próbowanie i eksperymenty. Jesteśmy fanami, pionierami ale przede wszystkim praktykami street food`u i w takiej konwencji czujemy się najlepiej. Jednym słowem ,,SHISO – Soul in The Bowl”

TAPAS FIESTA I SIESTA
„Tapas Fiesta i Siesta” to prawdziwe smaki Hiszpanii. Tradycyjne i nowatorskie pinchosy, tapasy
i paelle urzekną oryginalnością składników i przywołają wspomnienia wakacji. Do tego mocno owocowa sangria, wyborne wina i hiszpańskie piwo Estrella wprowadzi Was w nastrój prawdziwej hiszpańskiej fiesty.

TEL AVIV

Najlepsze smaki Izraela. Pyszne lunche i lekkie kolacje. Litry tahiny i doskonałego wina. Wszystko w 100% vegan i w 100% na luzie. To jak – wpadniesz?

TIKkA MASALA

Nasza restauracja serwuje najbardziej znane i lubiane dania kuchni hinduskiej. Wpadnij do Hali Gawrdii i poznaj nasze menu! Klimatyczne miejsce i pyszne orientalne dania zagwarantują Ci moc kulinarnych wrażeń. Przyjdź do nas i spędź miło czas w gronie znajomych w prawdziwie indyjskim stylu.

WARBURGER

Podążamy za tym co dobre i zdrowe. Za nowymi smakami. Za trendem kuchni slow food. Staramy się zaproponować Naszym klientom mięso najwyższej jakości i zdrowe warzywa.

WINE CORNER
Wine Corner to sklep, w którym wina podzielone są według smaków na osiem kategorii kolorystycznych? Można poznać swój smak i eksplorować kategorię odkrywając nowe wina!